Puitelaandse Bingo

Dit jaar zullen we voor het eerst een heuse Puitelaandse bingo organiseren. Omdat alles dit jaar online georganiseerd wordt, hieronder verdere uitleg hoe dit in zijn werk zal gaan.

De bingo is bedoeld voor alle Puiten, bij de eerste bingo ronde (we spelen er 4) zullen de prijzen meer toegespitst zijn op de kleinere Puitjes onder ons. De prijzen van de overige 3 rondes zijn voor de grote Puiten. Aanmelden voor de bingo kan via dit formulier.

Benodigdheden

Dit bekende spel zal, wegens corona beperkingen, geheel online gespeeld worden via een Microsoft Teams vergadering en webbrowser (Chrome, Safari, Internet Explorer, Edge, etc.).

Het handigst is om de bingo te volgen op een laptop of computer (waarop Teams vergadering te volgen is) en om de bingokaarten te openen op een tablet of smartphone (als je die mogelijkheid hebt). Elk apparaat moet in ieder geval internetverbinding hebben.

Het kan ook allebei op 1 apparaat, maar dan moet je schakelen om de vergadering te kunnen zien (Teams) en om je bingokaart bij te houden (Webbrowser). De nummertjes worden omgeroepen in de Teams vergadering, dus het is niet per se nodig om Teams continue in beeld te hebben, audio is voldoende. Het is natuurlijk wel gezelliger om je medespelers ook te kunnen zien :).

Speluitleg

We spelen 4 rondes. Elke ronde gebruik je een nieuwe kaart. Elke ronde bestaat uit 3 spelletjes die op 1 kaart worden gespeeld: 1e spel; 1 horizontaal rijtje – 2e spel; 2 horizontale rijtjes – 3e spel; volle kaart.

Na aanmelding krijg je van ons een e-mail met daarin:

 • 4 links (welke beginnen met “https://qquestlabs.nl/bingo/”) dit zijn je 4 bingokaarten;
 • Deze beschrijving;
 • Een link voor de Teams vergadering waarin de trekking plaatsvindt. Uitleg over Teams staat verderop.

Elke link is een bingokaart en kan geopend worden in een webbrowser. Het handigst is om:

 • Het bingospel, dus de trekking van de nummertjes te volgen op een computer of laptop (te volgen in een Teams vergadering) en
 • De bingo kaarten te openen in een webbrowser op een smartphone of tablet (gewoon klikken op de link).

Zo hoef je niet steeds op hetzelfde apparaat te wisselen tussen bingokaart en Teams vergadering en kun je allebei tegelijk bijhouden. Dit is vooral handig als meerdere mensen in 1 gezin meedoen aan de bingo.

Een bingokaart ziet er als volgt uit:

Je kunt de nummertjes aantikken, waarna ze rood kleuren:

Teams uitleg

Als je de Teams-link volgt op (Windows) laptop of computer, krijg je 3 opties te zien:

 1. Teams in je webbrowser openen (volgen op internet)
 2. Teams app openen (als je deze al geïnstalleerd hebt)
 3. Teams app installeren en daarin deze vergadering openen. Dit is eigenlijk alleen handig als je hierna vaker Teams vergaderingen wilt bijhouden.

Als je geen eerdere ervaring hebt met Teams, is optie 1 de handigste. Je hoeft dan niets te installeren en kunt deelnemen als gast (alleen even je naam invullen, omdat anders alle gasten “gast” heten).

Meer informatie (met afbeeldingen) is ook te vinden op de website van Microsoft. Hier staat ook uitgelegd hoe de vergadering bij te wonen (zonder Teams account) op een mobiel apparaat.

Als je in de vergadering zit, is het tijdens de trekking aan te raden om je microfoon even uit te zetten. Dit kun je doen door op het microfoon icoontje te klikken (linker kadertje in onderstaande afbeelding).

Teams: Videovergaderen | Handleidingen

Als je bingo hebt, kun je je microfoon aanzetten en Bingo! roepen, of je hand opsteken:

Teams op een rijtje. Vanaf mei en verder…. - Microsoft 365 Blog

Algemene tips voor een betere gebruikerservaring

 • Maak zo veel mogelijk gebruik van een bekabelde aansluiting of sterk wifi-signaal. Zo houd je de videoverbinding goed;
 • Maak gebruik van een headset met microfoon, bijv. die van je mobiele telefoon. Je bent dan vaak beter verstaanbaar;
 • Ga niet met je camera gericht op een raam zitten. De camera denkt dan dat er veel licht is en maakt het beeld donkerder;
 • Als je iedereen te zacht hoort staat je eigen geluid te zacht;
 • Als niemand jou goed kan horen, moet je iets dichter bij de microfoon gaan zitten of iets luider spreken;
 • Zorg dat de camera ongeveer op ooghoogte staat. Dat is voor de beleving en je houding het prettigste.