Collecte en insigneverkoop 2024

De Kerstboom ligt net bij het grofvuil en carnaval staat al te weer wachten. Dit jaar weer net ietsje vroeger dan vorig jaar. Dit betekent dus ook dat we weer wat eerder op pad mogen om onze Puitekraant te verspreiden en om onze nieuwe insignes aan te bieden. Vanaf 13 januari zullen we beginnen met de collecte en insigneverkoop in het buitengebied en ook met de collecte in het binnengebied. Een week later (vanaf 20 januari) zal de insigneverkoop binnen de bebouwde kom plaatsvinden.

Collectant gemist en de Puitekraant in de brievenbus gevonden? Geen nood! In de Puitekraant staat een QR code waarmee u ons alsnog kunt steunen 馃檪 Hier op de website vindt u daarnaaast ook de mogelijkheid om het nieuwe insigne aan te schaffen (als de verkoop in het dorp klaar is).

Gr么么te Optocht Puiteland 2023

Na een paor jaor gesukkeld te hemme meej dun Corona, kunne we gelukkig wir nun Groote Optocht laote rije in ons mooie Puiteland! Bovenaan onze website kunde de pagina vinne meej alle info over onze optocht. En, omdat alles duurder is geworre, hemme we ok ons prijzegeld aangepast. We hopen jullie allemaol wir te meuge zien in onze optocht natuurlijk!

Nieuw protocol Puitelaand!

Meej dun ellufde van d’n ellufde hebbe we kunne zien da we in Puitelaand 2 nieuwe pakkedraogers hemme. Als jirste is ons nieuwe Grootste Boerin Tina Toeter voorgesteld en later op d’n aovond mochte we ok kennis maoke meej onze nieuwe nar Kwibus! We gaon dur wir tegenaon in Puitelaand, er is gin ouwe mir aon!

Nar Kwibus, Prins Rikus I, Grootste Boerin Tina Toeter en Puitepliessie dun Kwaoker

Gin gr么么te optocht in 2022

Helaos kunne wij dees jaor ginne gr么么te optocht organisere. Door alle beperkingen tot nu toe hebben veul andere dorpen en steden dun optocht al afgezeed en hebbe veul bouwclubs ginne waoge gebouwd.

Ondanks da zitte wij in Puitelaand natuurlijk nie stil en zijn wij druk bezig om een alternatief programma in mekaor te steke. Uiteraard in overleg meej de gemeente en volgens de geldende coronaregels. Hou onze website en social media in de gaote, want binnenkort zal oons programma bekend gemaokt worden.

Puitelaandse Nieuws Omroep

Meej un reeks spaciaole programma’s gaot de Puitelaandse Noeuws Omroep alle Puiten op de h么么gte brengen van de leste ontwikkelingen omtrent carnaval dees jaor. In dees irste aflevering een speciale aflevering van ‘Andere Tijden’. Hier te zien op oons YouTube kanaal:

Puitelaand ed Talent 2021

Zaterdag 13 feebruarie zal Puitelaand ed Talent gewoon deurgaon! Dees keer wel helemaal onlaajn, mar net zo leutig! Wie gaot er meej dun eerste prijs van de online versie vandeur?

Moakt een mooi filmpke van oew ekt en meld oe eige aon! Ge kun oe eige opgeve meej di fomulierke. Daor kunde ok gelijk oew filmpke meesture! Zaterdags gaon we die dan laten zien meej live jury commentaar bij elke act en natuurlijk hebbe we nog een aordighedje vur iedereen die meedoet!

Kan een cartoon zijn van eten
Puitelaand ed Talent 2021

Drive-Thru Kiendermiddag alternatief

Helaas zal het drive-thru Kiendermiddag autospel geen doorgang kunnen vinden op zondag 14 februari 2021. COR en RONA hebben roet in het eten gegooid.

Maar niet getreurd! We komen natuurlijk met een alternatief. Hoe het precies eruit gaat zien dat laten we zo snel mogelijk weten. Het wordt in ieder geval iets heel leuks met je huishouden!

LET OP: je kunt je inschrijven tot en met 10 februari 2021 via dit formulier.

Wa d’un drukte!

Carnaval komt eraan en overal (op ’t internet) begien ’t al aordig druk te worden mee verschillende berichtgeving. Zo ok bij oons! ‘T is een drukke week gewiest dees week:

  • Zo hebben we giestere (21 janauri) van de drukkerij onze Puitekraant mogen ontvangen en zijn we natuurlijk gelijk begonne meej rondbrengen! Want ja, langs de deuren gaan mee die kraant en gelijk insignes verkopen en collectere da mag dees jaor nie. As ge nou toevallig nie binnen het verspreidingsgebied woont (kerkelijk H猫rel), kunde ‘m ok hier op de website vinne.
  • Dan komme we op de verkoop van de insignes en vlaggen. Elk jaor, as we mee de Puitekraant rondgaan, brengen we die ook aon de man. Di jaor nie. Maar wees gerust, in onze lokale wienkels kunde dees spullen ook kope. Ze liggen te koop bij de Bolusberg, Maurice Vos, Luysterburg en bij Super de Buurt. Wa ok nieuw is di jaor, is da ge die spulle nou ok via onze website kunt kope (bovenin menu – spulle kope). Kunde lekker makkelijk meej iDeal afrekenen. Wel zo corona-proof! Oe spullekes worden dan netjes thuis afgeleverd.
  • En zoals int jirste punt al aangehaold, ist natuurlijk nie verstaandig om nou bij de mense langs te gaon om te collectere. Dus da doen we dees jaor ok online. Bovenin het menu op de website kunde de collecte vinden. Daor kunde makkelijk meej iDeal een gift aan de stichting doen. Alle steun is natuurlijk j’eel welkom en wij zijn iedereen hartstikke daankbaor voor wa we meuge ontvangen.

Wa komt er verder nog? Nou, nun eele boel. Zo hebben we aonstaonde zondag op oons JoeTjoep kanaal de premiere van de nieuwste Puitefilm! Om jin uure.

Hou de website verder ok in de gaote, want begien volgende week zullen we oons programma van komend carnaval compleet maoke en online zetten! Ook op Feesboek en Instagram zullen we ons nieuws dele, dus hou ut ammel in de gaote!

Insigne 2021!

De uitreiking van het eerste insigne ging dit jaar ook iets anders dan anders en kon ook niet plaatsvinden tijdens de 11e van de 11e. Het is ons uiteindelijk toch gelukt om het eerste insigne coronaproof uit te reiken. (Let op: tijdens de opnames waren mondkapjes nog niet verplicht) Kijk snel hoe Reyn en Colinda de eerste insignes hebben uitgereikt. Meer insignenieuws zal binnenkort volgen. Houdt onze website en socials in de gaten!

Uitreiking eerste insigne 2021

Alternatieve optocht Puitelaand

Corona stelt onze creativiteit op de proef, maar ook voor d’n optocht heeft onze optochtcommissie een schitterend alternatief bedacht! Bovenin het menu van onze website kun je de optocht-pagina vinden waar alle uitleg te vinden is.

Rabo Clubsupport – Dankjewel!

De Rabo Clubsupport actie is weer voorbij en dankzij al jullie stemmen hebben we een heel mooi bedrag mogen ontvangen voor onze stichting. Iedereen bedankt voor het stemmen op onze mooie stichting en ook de Rabobank natuurlijk hartelijk bedankt voor de bijdrage!

11e v/d 11e | Lampionnekes (optocht) 2020

Leutige Puitjes! Hoopelijk zijn jullie al lekker druk aont knutselen en hebben jullie papa’s en mama’s oe opgegeven vur vanaovond. Vanaf 18:00 uur komt de zjurie naomelijk laangs om jullie mooie lampionnekes te bewonderen. Zorgt dat’ie een mooi plekske vur het raom kregt!

D’r worre hele mooie prijzen gegeven aan de maokers van de mooiste lampionnekes, dus doe oe best!

11e van de 11e viering 2020

Leutige Puitjes, zoals jullie wellicht weten is niets hetzelfde tegenwoordig. Dat geldt ook voor onze Lampionnenoptocht met de 11e vd 11e. Die kan door de coronamaatregelen niet doorgaan zoals we dat de laatste jaren gewend zijn. Ook niet op een andere manier die we bedacht hadden, dus hebben we iets verzonnen. Zie onze poster:

Het stemmen is gestart!

Wij doen ook mee met de Rabo ClubSupport actie. Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Na inloggen kies je voor ‘Zelf regelen’, ga je naar ‘Mijn lidmaatschap’ en klik je op Rabo Clubsupport om je stemmen uit te brengen.

#RaboClubSupport #decooperatieveRabobank

Rabo Clubsupport

Ook dit jaar steunt de Rabobank clubs, verenigingen en stichtingen met een financi毛le bijdrage via Rabo ClubSupport. Wederom heeft SKCH zich hiervoor aangemeld.

Stichting Kindercarnaval Heerle zegt al genoeg. Wij zetten ons vooral in voor activiteiten voor de kinderen. Omdat we willen dat alle kinderen hier aan mee kunnen doen zijn onze activiteiten vrij voor bezoek en deelname. Natuurlijk hebben we ook activiteiten voor ouderen zoals het ouderenbal of onze optocht op maandag maar ons hoofdoel is een leuke carnaval organiseren voor alle kinderen.

Ons doel

Ons bestedingsdoel is daarom ook de kinderactiviteiten tijdens de carnaval op Heerle. Of dit nu de gewone carnaval is of corona proof carnaval. Financi毛le middelen hebben we nodig omdat we willen dat de activiteiten voor de kinderen gratis zijn.

Coronaproof carnaval 2021

Gisteren hebben we met onze leden een eerste brainstormsessie gehouden om te kijken of en op welke manier we carnaval 2021 corona-proof vorm zouden kunnen geven. De eerste tekenen zijn positief en de geopperde idee毛n zullen we op korte termijn verder uit gaan werken. Het glas is halfvol! Wordt vervolgd鈥