Optocht Puitelaand

Beste carnavalsvrienden,

Zoals jullie wel weten gaat de optocht 15 februari 2021 in ons mooie Puitelaand niet door. Wij balen hier net zo goed van als jullie want er is niets mooiers dan al jullie acts en creaties door onze Herelse straten te zien rijden/lopen.

Omdat we volgens de richtlijnen nog steeds niets of weinig mogen, hebben we wel een mooi alternatief verzonnen en wij hopen jullie via deze mail net zo warm te krijgen voor dit initiatief. Wat wij bedacht hebben is het volgende: “Puitelaands karrekes kijken!”

Wat is de bedoeling? Wij dagen jullie uit om een carnavalscreatie te bouwen in het klein. Dus wagens of creaties van maximaal 1,50 meter lang en 1,50 meter breed en 1,50 meter hoog. Kleiner mag altijd.

Wanneer we met mensen bij elkaar mogen komen 15 februari dan willen we de karrekes uitgestald (stilstaand) tentoonstellen in dorpshuis de Schalm. Kijken zal dan in tijdvakken moeten na aanmelden.

Als we dan nog steeds niet bij elkaar mogen komen door de dan geldende regels, dan willen we dit online gaan doen dus dan hebben we foto’s of video’s van jullie karreke (vanuit verschillende hoeken) nodig.

Hoe dan ook willen we de activiteit door laten gaan. Lijfelijk of online.

Omdat we saamhorigheid en bouwplezier het belangrijkste vinden, hebben we voor ieder deelnemend karreke een attentie en natuurlijk zal het jaarlijkse vaantje niet ontbreken!

Voor inkopen etc. is het wel handig dat wij van tevoren weten wie er wil deelnemen aan onze alternatieve optocht. Voor de vaantjes willen we ook weten hoeveel bouwers er meegewerkt hebben aan jullie/jouw karreke. Dit a.u.b. voor 1 februari 2021.

Aanmelden kan via optocht@puitelaand.info of een briefje in de bus te doen bij Lia Mathijssen Herelsestraat 134. Daarna zullen verdere instructies gestuurd worden waar de film/foto’s naar toe gestuurd mogen worden etc. wanneer het Puitelaands Karrekes Kijken online zal moeten plaatsvinden.

Voor verdere informatie kunnen jullie ook bovenstaand mailadres gebruiken.

Hou bij het bouwen ook a.u.b. de geldende regels aan.

Leutige groetjes,

De optochtcommissie
Stichting Kindercarnaval Heerle